Forskellige typer pejse og skorstene

Pejse Uden Skorsten

Der findes flere typer af røgrør, der ikke behøver en skorsten. To fælles design er vist nedenfor og aftræk til ild er også anvendelige. Den type flue, du skal bruge vil normalt være angivet af pejsens producent. Nogle brande udstråler kun varme, men ilden i en pejs vil også sørge for varm luft i rummet ved at cirkulere det inde i kroppen af pejsen, separat fra forbrændingsprocessen.

Balanceret aftræk

Denne form for flue er bygget ind i ilden og kører igennem væggen bagved. Den tager frisk luft ind og lader forbrændingsgasser slippe ud. Et balanceret aftræk bruges med glasdøre så der er ingen kontakt mellem ilden og luften i rummet.

Uden aftræk / Vent-Fri

Forbrændingsgasserne rengøres af en katalysator og frigives til rummet, hvilket gør ilden mere effektiv da ingen varme går tabt via skorstenen. Aftræk kan kun installeres i større rum. Det mindste værelses størrelse varierer, så kontroller omhyggeligt producentens specifikationer.

Direkte Flue

Denne type flue har en ventilator til at suge forbrændingsgasser gennem skorstenen, og udlede dem ude. Røgrør kan udvides, så det kan være muligt at installere en pejs væk fra en ydervæg. En elektrisk forsyning er nødvendig til blæseren.

 

Et produkt der har en direkte flue er Schiedel's Isokern Air, som er lavet til nyeste brændeovne og pejse. Med et direkte luftindtag sikre du dig et sikkert træk så du undgår at stuen fyldes med farlig røg. Læs mere om Schiedel Skorstene A/S og deres høj kvalitets skorsten- og pejseprodukter på deres hjemmeside her

Røgrør i skorstene

Moderne skorstene er bygget fuldt foret med korrosionsbestandige, rektangulære betonelementer som gør denne type flue egnet til enhver brand. Hvis du har en ældre skorsten, kan det have en uforet flue. Hvis der er revner i mørtlen bør du have den foret. Søg råd hos en professionel - de kan fortælle dig hvilken metal flue liner du skal installere for at den er kompatibel med din brændstoftype.Uforet Flue: Grundlæggende skorsten bygget af mursten eller sten.

Foret Flue: En skorsten med en beton eller metal foring i den.

Skorstens Hætter

Skorstenspiber giver et dekorativ finish og hæver toppen af skorstenen over taglinjen, hvor luftstrømmen trækker forbrændingsgasser ud. En skorsten hætte er ofte fastgjort til toppen for at forbedre ventilation og holde regn og dyr ude. Hvis der er fugtproblemer forbundet med din skorsten, skal du kontrollere, at inddækningen og peger er intakte, og at hætten er blevet installeret korrekt.

 


Forskellige hætte designs bruges med forskellige ild typer, så sørg for at have den rigtige hætte. Hvis du åbner en gammel pejs, bør du kontakte professionel hjælp for at kontrollere, at den øverste del af skorstenen ikke er blevet blokeret og at den er udstyret med den rigtige type hætte. Undersøg også at skorstenen er i god stand. En skorstensfejer kan også installere eller udskifte fluelineren hvis det er nødvendigt.

Standard Skorstens Hætte

Hvis din skorsten er godt beliggende og har ingen væsentlige nedadgående vind problemer, vil en standard skorstens hætte forhindrer indtrængen af regn, hagl, dyr og fugle.

Pibe Hætte

Denne type skorstenspibe kan justeres til at passe de fleste skorstenen. Den er designet til at forhindre nedadgående luftstrømninger af røg og damp tilbage ind i huset, men også til at forhindre indtrængen af regn, hagl, dyr og fugle.

Roterende Skorstens Hætte

Skorstens hætter, der rotere er designet til at fremme luftstrømmen i skorstene, der ikke optimalt trækker luft og som er tilbøjelige til nedadgående luftstrømme.

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    sex tel (Monday, 16 January 2017 07:29)

    niemagnesujący

  • #2

    sex telefony (Monday, 16 January 2017 22:56)

    niepoprzysłaniany