4 årsager til rygende pejs og skorsten.

Over DImensioneret pejse flue

Din pejs flue liner kan være for stor til pejsen. Nogle entreprenører synes at mene at "større er bedre." Men hvis du har for stor en flue vil den mængde varme, der produceres af en lille ild måske ikke være er nok til at "drive udkastet" - det vil sige at holde den store flue varm nok. Hvis dette er tilfældet vil kold luft begynder at drifte ned.

De fleste murede pejses skorstene er foret med 5 "x 16" terra-cotta fliser. Men det er en nominel dimension, og den faktiske indvendige dimension er normalt tættere på 6.5 "x 10,5". Hvis du har en større end normalt pejs, skal du måske også have en større flue.At beregne den korrekte røgkanalforingens størrelse er temmelig kompliceret. Men for at få et kvalificeret gæt se om du kan svare ja til alle disse spørgsmål. Hvis du kan kan en overdimensioneret flue være problemet.

  •   - Er pejsens åbning temmelig tæt på 36 "bred x 28" høj (eller mindre)?
  •   - Er fluen større end en 8 "x 12"?
  •   - Er huset ofte åbent eller utæt, snarere end tæt isoleret?
  •   - Er skorstenen opbygget inde i huset? (Hvis den er på ydersiden, se "Kold Flue Pga. Design" ovenfor.)


Hvis dette er tilfældet er næste skridt at hyre en skorstensfejer til at gennemgå hele systemet. Hvis han vurderer, at røgen virkelig er for voldssom er løsningen at justere fluen.

Tryk opbygning i husetIsær i nyere, tættere hjem, eller hjem med mekanisk luftskifte systemer, kan trykaflastning af indersiden af hjemmet være et problem. En pejs skorsten trækker en enorm mængde luft ud af huset. Hvis enten (a) noget andet også trække luft ud af huset, ligesom et åbent vindue ovenpå, ventilator, eller et luftskifte system, eller (b) huset er så tæt isoleret at ikke nok luft tilbage inde at gøre op for den luft, der kommer ud gennem kamin flue, så er der mulighed for, at huset vil trække luft fra skorstenen - og røg sammen med det. Dette er endnu mere sandsynligt når ilden brænder lavere og udsender mindre varme så fluen nedkøles.

Test for trykaflastning i velisolerede boliger

Først skal du sikre der er ingen ventilation, luftskiftnings systemer eller andet i drift, og luk alle åbne vinduer ovenpå. Åben et vindue på klem i det samme rum med pejs. (IKKE i et andet rum, og absolut ikke ovenpå!) Dette vil trække luft udefra ind i rummet og udligne trykket. Hvis du opdager efter at lave denne test opdager at pejsen stopper med at ryge er trykfald i huset synderen.

Bemærk: Denne test gøres bedst på en rolig dag, da vindtryk mod huset tilføjer yderligere en faktor. Afhængigt af vindhastighed og retning, kan luft faktisk trækkes ud af et vindue der står på klem, hvilket giver et forkert resultat.Da det ikke er særligt praktisk altid at skulle have et vindue åben overvej at bygge en udvendig luftkanal. En udvendig luftkanal, som navnet antyder, er en luftkanal (sædvanligvis et metalrør), der tillader luft udefra at komme ind i hjemmet hvilket aflaster trykket. Tal med en skorstens fagmand om at installere en.

Forkert luftrum omkring pejsens liner

Denne er svær. Hvis du har en mursten eller sten skorsten er der stor chance for at du har terrakotta (ler) liner inde i murerarbejdet. Der formodes at være et luftrum mellem foringen og murstene/stenene. Nogle gange er dette luft rum for stor, og det er især i store, dekorative skorstene, der har kun en eller to skorstene. Et lille luftrum er en fantastisk isolator, men et stort luftrum kan faktisk forårsage at varme bliver trukket væk fra foringen. Dette forårsager lavere flue temperaturer som resultere i lufttryks problemer.

Hvis din skorsten er ganske stor, og især hvis den er bygget på ydersiden af huset i stedet for i midten af huset, kunne dette være en faktor i dit pejse problem. Konsulter en skorstensfejer da nogle løsninger (såsom en ny, isoleret liner) kan vise sig at være dyr, og mindre drastiske læsninger måske er tilstrækkelige.

Write a comment

Comments: 0